Anmäld till Vätternrundan 2014

Vätternrundan 300 km

Vätternrundan 300 km

En av årets höjdpunkter för mig är Vätternrundan. Den tillsammans med Vasaloppet är de tävlingar jag tycker är roligast. Troligtvis för att jag förbättrat mig en hel del de sista åren i just dessa lopp.

Till Vätternrundan 2014 ska jag leda en mastergrupp från Fredrikshof cykelklubb. Vi har som mål att cykla Vätternrundan på under 10 timmar. Därav kallas gruppen för SUB 10.

I år cyklade jag också i en SUB 10, dock inte som ledare. Till nästa år hade jag egentligen tänkt att cykla med en SUB 9.30 men Fredrikshof har skurit ner på antalet platser bland annat för att Vätternrundan höjde priserna för föranmälda grupper. Det innebar färre grupper så det blev ingen SUB 9.30 tyvärr. Att gå till SUB 9 är ett för stort steg med tanke på att jag har en massa andra lopp som ingår i En Svensk Klassiker som jag också måste träna till och kan alltså inte träna cykling på heltid. Skulle jag cykla på heltid skulle jag nog inte ha några större problem med en SUB 9.

Jag har som plan att skriva lite om vårt träningsupplägg samt skriva några poster och publicera några filmer från våra träningar som drar igång så snart snön försvinner och det mesta gruset har sopats upp från cykelbanorna.

Det här inlägget postades i En svensk klassiker, SUB 10, Vätternrundan. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.