Använd CSS-ramverk för att minska din utvecklingstid

Jag har många idéer som har potential att bli väldigt användbara sajter och förhoppningsvis kan några av dem generera lite extra inkomster. Det jag tycker är roligast är konceptutveckling, att utveckla en ide till ett helt koncept med funktioner och affärsmodell. När det kommer till själva utvecklingen av sajten försöker jag göra det väldigt lätt för mig och använda färdiga ramverk så ofta jag kan men utan att gå till överdrift.

Hittills har jag inte använt något ramverk för CSS men i nästa projekt tänkte jag testa att göra det. Jag har letat en hel del på nätet efter olika CSS-ramverk och hittat några intressanta. Tre ramverk som jag fastnade för är:

Det alla dessa ramverk har gemensamt är att det bygger på ett rutsystem. Det hela fungerar så att man delar upp sajtens bredd i ett antal kolumner. Hur många kolumner man har är lite beroende på vilken bredd sajten ska ha och avståndet mellan kolumnerna. Jag ska inte gå in exakt på hur man använder alla ramverk i detta inlägg men kan ge ett kort exempel på hur det fungerar.

Säg att man vill utveckla en sajt som har en meny till vänster, en större yta i mitten och slutligen en lite smalare yta till höger. Det man gör i alla ramverk är att ange bredden på ytorna i antalet kolumner de får ta upp. Om hela sajten har bredden av 24 kolumner (som är standard för Blueprint) så kan menyn till vänster vara 8 kolumner bred, ytan i mitten 12 kolumner bred. Då återstår 4 kolumner till ytan till höger. Man kan kombinera bredderna hur man vill, det ända man behöver komma ihåg är att tillsammans ska de ha bredden av 24 kolumner. I exemplet har man skapat en sajt som har tre ytor som går från toppen till botten av sajten. Självklart kan man skapa en banner längst upp. Det är bara att ange att den ska vara 24 kolumner bred. Detsamma gäller för sidfoten om man vill ha en sån. Det hela kanske låter krångligt men det är i praktiken väldigt lätt. Alla ramverk har tydliga beskrivningar som förklarar detta på ett bra sätt.

Har du inte testat ett CSS-ramverk så rekommenderar jag verkligen att du gör det.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.