Born to run – En perfekt present på fars dag

Idag på fars dag fick jag en jättebra present – boken Born to run av Christopher McDougall.

Born to run av Christopher McDougall

Born to run av Christopher McDougall

Jag har hört mycket bra saker om boken men det var inte förens jag såg Skavlan för någon vecka sedan när Christopher var där och pratade om boken som jag på allvar blev sugen på att läsa den. Farsdag kunde inte komma lämpligare!

Jag har faktiskt detta år ändrat sättet jag springer på. Förut sprang jag mer på hälen men har nu övergått till att sträva efter att landa mer på framfoten. Tidigare år har jag lätt fått benhinneinflammation men i år har jag faktiskt inte haft det en ända gång fast jag tränat mycket hårdare. Om det beror på löpsteget eller bättre träningsupplägg vet jag dock inte men min känsla är i alla fall att det är löpsteget som givit bäst effekt.

Påläst, uppsluppen och besjälad reportagebok om varför människan är född att springa. McDougalls fascinerande löparberättelser ger glädjerus. Dagens Nyheter

Christopher McDougall skriver med samma lust och passion som de säregna levnadskonstnärerna i boken springer med. Med ena foten i Hunter S Thompsons gonzo-journalistik och den andra mitt i löpsteget blir Born to run en färgsprakande historia inte bara om löpning, men om glädjen att leva sitt liv till det yttersta. Upsala Nya Nya Tidning

McDougall skriver underhållande och man vill inget hellre än att vända blad … Jag har ändrat hållning både när jag springer och går och det ända jag ångrar är att jag nu inte har Born to run oläst. Radiosporten

Det här inlägget postades i Allmänt, Inspiration och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *