Bra träningshelg! Men var är det med vädret i Rimbo?

Helgens första pass trodde vi skulle bli ett riktigt solskenspass. Dagen till ära hade jag lämnat skoskydden, benvärmarna samt hade korta handskar.

Vi rullade iväg från Vikskolan 8:45 och efter någon mil känner jag hur det börjar droppa. Alla ställer sig väldigt frågande, idag skulle det ju vara solsken! Efter några minuter regnade det ganska mycket och alla började bli genomblöta. Vi var tvungna att stanna efter några kilometer för en i gruppen kunde inte se ut genom glasögonen. Då passade jag på att ta på mig jackan som jag turligt nog hade tagit med mig.

Ett kort tag så övergick regnet även till hagel och då började jag få flashbacks till en tur från förra året då vi cyklade ungefär samma rutt. Den gången blev vi också överraskade av ett oväder som inte synts på någon väderrapport. Då fick vi regn, hagel och till slut snö och temperaturen gick ner till nollan. Det är faktiskt ända gången jag avbrutit ett träningspass för alla blev så nedkylda så man hade svårt att växla och bromsa. Det slutade med att vi satt på cafe Prinsen (tror jag den heter) och fikade några timmar för att tina upp medan några lånade ägarens bil och åkte för att hämta våra bilar så vi kunde komma hem. Detta träningspass är legendariskt och återkommer ständigt i allas tankar när man pratar om träningspass med dåligt väder.

Lördagens pass blev ändå bra i slutändan. Vi hade som mål att snitta 34km/h och det klarade vi på rundan som nästan var 132 km.

Helgens andra pass blev en totalt motsatt när det kommer till väder. Strålande sol och nu lyckades jag få till några riktigt märkliga solbrännor på armarna där det bildats en glipa mellan tröja och armvärmare. Skrapade ihop 116 km på ca 4 timmar. Bra pass där jag hade sällskap de första två timmarna.

Totalt på hela helgen blev det alltså nästan 25 mil på cirka 8 timmar. Bra träningshelg!

Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *