Ett enkelt sätt att testa sin webbdesign i alla webbläsare

För en tid sedan skrev jag om ett program som heter IETester. Med detta program kan man testa hur en sajt ser ut och fungerar i alla olika versioner av Internet Explorer. Hur gör man då för alla andra webbläsare? Självklart är det bäst om man har alla webbläsare installerade på sin dator så man kan testa både form och funktion. Nu finns det en uppsjö av webbläsare ute på marknaden och de beter sig lite olika beroende på vilket operativsystem man använder. Att installera och testa alla kombinationer blir en alldeles för stor uppgift.

Browsershots

Browsershots

För att göra detta lite lättare finns det en sajt som heter Browsershots. Det fungerar så att man skriver in adressen till sajten man vill testa och sedan väljer man vilka webbläsare och operativsystem man vill testa designen på. När det är klart så är det bara att vänta på att sajten ska begära skärmdumpar för de olika webbläsarna, vilket kan ta en stund beroende på hur många webbläsare du vill testa din design på. När alla skärmdumpar är klara kan du välja mellan att kolla på dem direkt eller så kan du ladda ner alla bilder till din dator.

Självklart är det alltid bäst att testa sin webbdesign på en webbläsare som är installerad på sin egen dator men som komplement funkar Browsershots väldigt bra.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *