Förkylning eller allergi..?

När väl varmare väder kom till Stockholm så kom även pollen. Jag tycker det är svår att veta om det är en förkylning eller allergi då symtomen stämmer in på båda. Nu har jag varit krasslig i två veckor och endast tränat lätt de dagar jag känt mig bra.

I går hade vi en träning med min SUB 9-grupp inför Vätternrundan och kände att jag i alla fall skulle testa att se hur det känns. I värsta fall får jag släppa gruppen och cykla lugnt tillbaka. Min plan var att ligga som grindvakt och bara rulla med men det var så ryckigt i gruppen i början så det var faktiskt jobbigare att vara där bak så efter en timme beslöt jag mig för att ge mig in i rotationen istället vilket var mycket lättare. Det är något att tänka på för alla som tror att det är lätt att ligga längst bak och vila. Många gånger är det lättare att gå med i rotationen och ta korta förningar eller bara rotera runt direkt.

Kändes under hela rundan som jag drog in en massa pollen som la sig i halsen och kliade. Nu på morgonen kändes halsen inget vidare men efter några timmar nu på dagen är det ganska bra igen.

Det blev i alla fall nästan 13 mil och en snitthastighet på 33.8 km/h. Vi hade bra medvind i början och då låg vi på ett snitt på 36 km/h men när vi vände så fick vi såklart motvind och tappade en del. Men planen var 32-33 km/h så det klarade vi med råge.

Idag blir det nog styrketräning, eventuellt lite cykling på Monarken för att hålla igång benen.

Det här inlägget postades i Skador och sjukdomar, Vätternrundan. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *