Förra helgen besökte jag Sweden Bike Expo 2012

Sweden Bike Expo Stockholm 2012

Sweden Bike Expo Stockholm 2012

Förra lördagen besökta jag Sweden Bike Expo 2012 tillsammans med två andra ur Fredrikshof Sub10-grupp som jag ska cykla Vätternrundan med.

Första intrycket av mässan när vi kom fram till mässan vid strax före 15 på lördagen var att det var helt avslaget. Inte alls mycket folk på parkeringen eller som rörde sig omkring. Var till och med svårt att hitta ingången! När vi väl hittade så började vi gå runt bland alla montrar. Det fanns en hel del cyklar att titta och känna på men inget som riktigt fångade mitt intresse.

Jag hade hoppats på att det i alla fall skulle vara någon leverantör där som marknadsför kosttillskott men det fanns tyvärr ingen på plats vad jag såg. Min plan vara att försöka få lite mer information om L-Glutamine som verkar vara bra mot bland annat förkylning.

Däremot hittade vi en monter där man kunde testa en trainer från Tacx som var kopplad till en TV. Såklart var jag tvungen att testa den. Första försöket försökte jag styra vilket var väldigt svårt, minsta lilla man rörde på styret så svängde cyklisten på skärmen över hela vägen. Jag kom i mål säkert 30 sekunder från bästa tiden. Pratade lite med han som stod i montern och då sa han att bara man håller sig i mitten så svänger den själv. Frågade om jag fick köra igen – nu tänkte jag gå för rekordet!

Precis innan jag skulle starta andra gången fick jag se att en stor filmkamera dök upp och siktade in sig på mig. Hörde även av min kompis att det samlades en hel del folk som tittade bakom mig. När starten gick öste jag på allt vad jag kunde, ångrade snabbt att jag hade tajta jeans för de stretade emot ganska kraftigt varje tramptag jag tog. Kändes som jag snabbt kom upp i maxpuls och höll mig där under hela loppet. När jag såg mållinjen försökte jag trycka på det sista jag hade och när jag gått i mål såg jag att jag missade tiden med endast 3 sekunder!

Blev först besviken att inte slagit rekordet men jag gav i alla fall gett allt jag hade vilket jag kände när jag gick av cykeln. Först ville inte benen riktigt vara med och sedan mådde jag ganska illa under säkert 10 minuter. Fick i alla fall beröm av killen i montern för tiden och att jag cyklat banan 2 gånger i rad med en mycket bra tid andra gången. Hade jag bara öst på max första gången hade jag troligtvis slagit rekordet – lite surt men nu har jag lärt mig till nästa gång.

Fredrik Malmgren Sweden Bike Expo 2012Fredrik Malmgren Sweden Bike Expo 2012

Det här inlägget postades i Allmänt, Inspiration och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 svar på Förra helgen besökte jag Sweden Bike Expo 2012

  1. Stefan Nilsson skriver:

    Dags att skaffa en egen så att du kan träna genom hela vintern? 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.