Härlig dag i skidspåret

Jag och min sambo var idag och åkte på Täby Konstsnöspår. Fast vi var där tidigt var det redan ganska mycket folk. De hade spårat upp en 5,3 km lång bana med 3 spår i bredd samt en skatebana. På sina håll var det rätt grunda spår och lite svårt att få stavfäste men det var inget som störde nämnvärt. Spåren var förövrigt väldigt hårda och isiga så det gick fort idag.

Jag är ingen expert på att valla men brukar ändå lyckas ganska bra, dock inte på konstsnö av någon anledning. Fästet var alltså inte det bästa men det gjorde absolut inget eftersom banan är flack så jag fick istället en bra anledning att träna stakning.

Totalt körde jag lite över 3 mil på strax under 2 timmar vilket är det snabbaste jag någonsin kört på. Nu var ju banan som sagt flack och utan några utmaningar men det är ändå kul att kunna få till bra fart under längre tid.

Nu känns det som att stakningen sitter rätt bra. Stakning med frånskjut funkar väl ganska bra men behöver förbättras en del för att jag ska vara nöjd. Jag har fortfarande lite svårt med tajmingen mellan armar och benen för att få ut optimal effekt. Däremot går det lite sämre med diagonalen. Enligt mig längdskidåkningens klart svåraste ”växel”. Min amatörmässiga analys är att jag stressar för mycket och inte glider ut och ”åker stort”.

Jag tog för ett par veckor sedan en teknikträning med David från EpiXC och det har helt klart gett resultat. Dock måste jag som sagt öva lite mer på diagonalen och stakning med frånskjut men känner att det är på gång ändå. Förhoppningsvis hinner jag med ytterligare ett teknikpass med David innan Vasaloppet.

Det här inlägget postades i Träning, Vasaloppet och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.