Härligt skidpass idag med 30 km stakning

Idag var jag återigen på Bro Bålsta Konstsnöspår och tränade. Det var snö blandat med regn så det var rätt blött och spåren mjuka. Temperaturen var nog nära nollan.

Igår kväll vallade jag skidorna, både fäste och glid åkte på. Glidet lyckades jag väldigt bra med men fästet lyckades jag inge vidare med. Hade faktiskt inget fäste alls så det blev till att staka de tre milen jag hade planerat att åka. Har faktiskt aldrig stakat så långt i sträck förut vilket kändes jättebra inför Vasaloppet där man mestadels stakar.

Jag började med att åka ut på långa slingan men det var ganska många ställen man var tvungen att lyfta på skidorna för gräs och annat skräp i spåren så resterande del av passet stannade jag kvar på slingan som är cirka 700-meter. Många varv blir det…

Förra veckan körde jag också tre mil men då hade jag så dåligt glid så det var väldigt tungt. Idag körde jag över 30 minuter snabbare och kände mig betydligt piggare när passet var slut. Till imorgon struntar jag i att lägga på fästvalla och kör enbart stakning igen.

Dagens pass på Bro Bålsta Konstsnöspår - 30 km stakning

Dagens pass på Bro Bålsta Konstsnöspår – 30 km stakning

Det här inlägget postades i Träning, Vasaloppet och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.