IETester låter dig kontrollera din webbdesign för Internet Explorer

Har du någonsin skapat en sajt för att sedan få höra av en användare att sajten inte ser bra ut i en annan version av Internet Explorer än vad du testade med när du utvecklade den? Det är sällan man har alla olika webbläsare installerade på datorn och även om man skulle ha det så har man inte alla versioner. Idag när jag tittade på en tutorial om webbutveckling på Nettuts såg jag att de använde ett väldigt praktiskt program för att testa hur en webbdesign ser ut i olika versioner av Internet Explorer så man kan minimera detta problem.

Programmet heter IETester och är en webbläsare som låter dig ha rendering och javascript motorn från IE8, IE7, IE6 och IE5.5 för Windows XP och Windows Vista i olika flikar. IETester finns hittills bara som alfa release och innehåller en del buggar men jag tycker ändå det verkar väldigt lovande. Ska bli intressant att följa utvecklingen av detta program.

IETester

IETester

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

2 svar på IETester låter dig kontrollera din webbdesign för Internet Explorer

  1. Björn Sennbrink skriver:

    Om du skulle jämföra programmet med browsershots.org, vad är smidigast?

    • Fredrik Malmgren skriver:

      De är bra på olika saker. Browsershots.org ger dig snabbt en bild av hur det kommer att se ut i många olika webbläsare men säger inget om funktionen på sajten kommer att fungera. Det gör däremot IETester, fast såklart bara för Internet Explorer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *