Kommande uppdateringar på Konsultprofil.se

Min senaste sajt heter Konsultprofil.se och är en sajt där man kan lägga upp en egen profil med alla projekt man varit med i. Sajten har nu varit ute i några veckor och verkar fungera bra. Jag har hunnit med att fixa ett antal buggar sedan den gick live. Alla grundläggande funktioner finns på plats men såklart finns det alltid rum för förbättringar. Nu är det så att dygnet bara har 24 timmar vilket innebär att man måste prioritera. Har man som jag flera projekt igång samtidigt som behöver uppmärksamhet kan man inte göra allt på en gång utan man får göra lite då och då.

Om man tittar på de länkar som är indexerade från Konsultprofil.se på Google så ser man att det finns en del att önska när det gäller SEO. Detta kommer jag att lösa på två sätt. Varje användare kommer att få möjlighet att sköta sökmotoroptimeringen för sin egen profil och för varje projekt. Vill man inte göra detta kommer jag att implementera en funktion som gör att man i alla fall får lite bättre sökmotoroptimering än om man lämnar det helt till Google att tolka sidorna fritt som det är i dagsläget.

En annan sak som sajten saknar och är en av de saker som många anser är en av de viktigaste sakerna i bloggar, vilket är möjligheten att skriva kommentarer på både profiler och projekt. Troligtvis kommer jag att implementera en funktion så användarna kan godkänna kommentarerna själva innan de publiceras på sajten.

Ytterligare en funktion som jag har haft i bakhuvudet ett bra tag nu är möjligheten för användare att placera egna annonser från Google Adsense på sina sidor. Jag har dock varit lite osäker på om detta strider mot Googles Adsense policy och om det var något som användare vill göra. Nu såg jag bara för några dagar sedan att Jonas Lejon just har implementerat detta på Bloggy. Väldigt kul initiativ som jag kommer att följa för att se hur det funkar och hur det tas emot av användarna. Funkar det bra kommer jag absolut att implementera det på Konsultprofil.se.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.