L-Glutamin mot förkylning vid hård träning

Nu när jag har ökat min träningsmängd inför Vasaloppet 2013 så har jag börjat fundera om jag verkligen får i mig allt som jag behöver för att hålla mig frisk och få nytta av all träning jag lägger ner.

Jag har även märkt under de senaste åren att jag väldigt lätt blir förkyld när jag tränar mer och hårdare samt längre pass. Jag har sökt en hel del på Internet efter tips och L-Glutamin är en sak som ständigt dyker upp. Det verkar dock finnas delade meningar om dess funktion. Vissa upplever att de nästan aldrig blir förkylda sedan de börjat med L-Glutamin medan andra märker ingen skillnad alls. Bästa sättet verkar helt enkelt vara att testa själv.

L-Glutamin

L-Glutamin

Aminosyran L-Glutamin är icke-essentiell men omsätts mest och snabbast av alla aminosyror i kroppen. Detta på grund av att L-Glutamin är den aminosyra med enskilt högst förekomst i den mänskliga muskulaturen.

När kroppen belastas hårt, t.ex.vid sjukdom eller perioder med hård träning, är åtgången på L-Glutamin extra stor och tillförseln således extra viktig.

L-Glutamin ingår och förbrukas i flera av kroppens fundamentala processer och en akut brist kan resultera i nedbrytning av vävnad och försämrat immunförsvar. Gymgrossisten

Jag har sedan tre veckor tillbaka börjat ta L-Glutamin 2-3 gånger per dag och än så länge har det gått alldeles för kort tid för att kunna dra någon slutsats men jag inbillar mig att det har gett effekt då jag inte upplevt att jag känt mig lika sliten och haft samma förkylningssymtom som jag brukar få.

Nu ska jag fortsätta fram till Vasaloppet och får sedan se om jag kan dra någon slutsats hur det har fungerat. Skriv gärna en kommentar nedan om du har testat och vilket resultat du upplevt att L-Glutamin haft för dig.

Det här inlägget postades i Kost & kosttillskott och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

1 svar på L-Glutamin mot förkylning vid hård träning

  1. Pingback: Förkylning inför Öppet spår så nu är det vila som gäller - Fredrik Malmgren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *