Längdpremiär på Täby konstsnöspår

Idag var det äntligen dags för säsongspremiär på längdskidor. På Täby konstsnöspår hade hjältarna som jobbar med spåret fått ihop 1.8 km spår på tre dygns arbete. De öppnade alltså idag kl 9 och jag var såklart tvungen att ta mig dit. Var där redan 8.30 för att köpa dagspass och fixa med allt så jag var klar vid 9. Antog att det skulle vara ganska mycket folk så spåren skulle gå sönder fort. Klockan 9 höll de en invigning och en från kommunen var där och klippte ett band. Efter det var det ett gäng som var väldigt sugna på att köra igång.

Hur det gick? Ja, det märktes att det var första gången på länge jag åkte. Tekniken var långt ifrån bra och jag blev väldigt trött av att stå och staka i 20 km. Jag hade bra glid i början men det blev snabbt sämre ju varmare det blev i luften. Hade ändå lagt på min varmaste valla men jag antar att men behöver rilla för att det ska glida bra vid +10 grader… Rilla är lite över min nivå så det lämnar jag till proffsen. Det brukar jag endast göra till Vasaloppet när jag lämnar in skidorna. På fästzonen hade jag även där lagt på det varmaste klistret jag hade men hade typ inget fäste alls så det blev till att staka alla 20 km som jag skrapade ihop på detta pass. Spåren höll väldigt bra under hela tiden jag var där, dock var stavfästet ganska dåligt och ofta sjönk stavarna ner långt i snön. Men med tanke på förutsättningarna var spåret toppen!

Men även om det var väldigt tungt så var det väldigt kul att äntligen vara igång och förhoppningsvis kommer jag ut en sväng imorgon också. Hoppas det går lite lättare då, inte så troligt men man kan ju alltid hoppas…

Täby konstsnöspår 2015-12-19

Det här inlägget postades i Träning, Vasaloppet och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.