Lätt och snabbt sätt att valla skidor

Varje vintersäsong står man där och lägger en massa tid på att valla skidor istället för att faktiskt träna. I alla fall är det så för mig. Jag har varje år blivit bättre och bättre på att hitta genvägar och lägga mindre tid på själva vallningen men håller man på med vallajärn och sickling samt borstning så tar det ändå en massa mer tid än jag vill.

Igår var jag på Skidsport i Bromma och skulle fylla på vallaboxen med valla som tagit slut. Pratade då med en kille från Vauhti som visade deras flytande vallor.

Valla Vauhti

Produkterna jag köpte var först en Clean & Glide som ska användas för att göra rent glidytan och det ger en grund som tydligen även ska gå att åka på. De andra två produkterna var LF Mid samt LF Polar.

LF Mid och LF Polar stryker man på belaget och låter torka i 10 minuter. Sedan borstar man av med en nylonborste. Inget vallajärn eller sickel behövs!

Till detta kommer jag varva att köra med tejp samt vanlig fästvalla på fästzonen.

Ska verkligen bli roligt att testa detta när snön kommer och hoppas verkligen det fungerar okej. Till Öppet Spår kommer jag lämna in skidorna som vanligt så detta är enbart för träning.

Det här inlägget postades i Utrustning och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *