Min första officiella WordPress plugin och en ny sajt

I söndags publicerade jag min första officiella WordPress plugin. Pluginet heter Easy Excerpt och som namnet antyder har det med WordPress excerpt att göra. Med mitt plugin kan man ändra antalet ord, hur excerpt slutar och om man vill lägga till en länk för  ”läs-mer” i slutet på sin excerpt.

Easy Excerpt är inte ett speciellt avancerat plugin utan målet jag hade var att lära mig mer om hur man skapar ett plugin och använder WordPress API på rätt sätt. Jag har en del andra liknande plugins som ligger halvfärdiga och som förhoppningsvis snart blir klara. Såklart finns det även mer avancerade plugin som jag skulle vilja göra men det får bli när jag känner att grunderna sitter bättre.

Easy Excerpt

Adminsida för Easy Excerpt

I samband med publiceringen av Easy Excerpt har jag även gjort en nya sajt vilken på många sätt kommer att vara lik denna fast den nya sajten kommer att vara på engelska. Sajten ligger på domänen FredrikMalmgren.com. Anledningen till att jag skapar ytterligare en sajt är att jag tänker publicera fler plugins som till exempel Easy Excerpt men även andra saker som plugins till webbläsare, tutorials med mera. Sajten kommer även att fungera som en portfolio där jag listar alla projekt och sajter jag gör.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

2 svar på Min första officiella WordPress plugin och en ny sajt

  1. Pingback: Summering av september 2010 | Fredrik Malmgren

  2. Nabil skriver:

    Galet coolt att du kodat ett eget plugin för WP! Creds.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *