Ny fas i livet: Pappaledig

Idag påbörjade jag min pappaledighet med min son Oliver som är 13 månader. Jag kommer att vara hemma i ungefär sju månader vilket förhoppningsvis kommer att bli en väldigt rolig tid. Det kommer att bli en stor omställning från att vara på ett kontor och utveckla sajter och andra tjänster till att vara på en öppen förskola med en massa bebisar och andra mammor och pappor.

Givetvis kommer jag att fortsätta arbeta i min enskilda firma med utveckling av kundsajter i WordPress men även försöka att utveckla en del egna sajter. Detta borde inte påverkas eftersom jag innan pappaledigheten gjorde detta på kvällar och helger vilket jag fortfarande kommer att kunna göra.

Pappaledig

Pappaledig

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

2 svar på Ny fas i livet: Pappaledig

 1. Tina skriver:

  Observera att du endast får föräldrapenning när du är hemma och tar hand om ditt barn. Du kan med andra ord inte arbeta eller studera under samma tid som när du tar ut föräldrapenning.

  Visste du detta?

  • Fredrik Malmgren skriver:

   Hej Tina!

   Generellt har du rätt men det är lite mer komplicerat än så. Som du säkert vet så kan man ta ut valfritt antal dagar i veckan och även bestämma om dessa ska vara fullt betalda eller om man endast väljer att ta ut en del av dagen som betald. På så sätt kan man faktiskt arbete en del av dagen.

   Sedan finns det ytterligare en aspekt i det hela och det är hur du beräknade din föräldrapenning. Jag har inte räknat in min inkomst från enskilda firman i min föräldrapenning vilket gör att jag fritt kan styra hur jag jobbar och hur mycket jag tjänar.

   Självklart ska man ringa Försäkringskassan innan och kolla upp sin enskilda situation noggrant vilket jag gjort i detta fall för att vara helt säker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.