Regex Coach – Interaktiva reguljära uttryck

Alla som utvecklar något för webben befinner sig då och då i situationer där man måste använda sig av reguljära uttryck (på engelska regular expressions, vilket ofta förkortas till regex eller regexp). Användningsområdet för regex är många. Det kan exempelvis vara allt från när man vill validera länkar som en användare matar in i ett formulär till när man ska sätta upp ett mål i Google Analytics och vill skapa en funnel och man måste matcha länkar.

Man kan förstås alltid testa sig fram med ”trial and error”-metoden vilket också funkar men kan ta väldigt lång tid om man inte vet på ett ungefär hur det ska se ut. Det är här Regex Coach kommer till stor nytta.

Regex Coach – Interaktiva reguljära uttryck

Regex Coach – Interaktiva reguljära uttryck

Programmet är väldigt enkelt. Det består egentligen av två stora textfält. I det översta skriver man in sin regex och i det understa skriver man in textsträngen man vill använda sin regex på. Den eller de delar i texten som matchar din inskrivning regex kommer att markeras med gult i realtid så man ser direkt vad varje del gör. Under textfälten finns ett antal flikar. Dessa flikar är lite överkurs men det skadar inte om du bekantar dig med dem i alla fall.

Vill man veta mer om hur Regex Coach fungerar rekommenderar jag att man tittar på deras tutorial som går igenom programmet i några enkla steg.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.