Road ID – en billig försäkring när man är ute på träning

Helgens olycka när en kille från Lag 10 Brostugan vurpade och bröt nyckelbenet på två ställen gjorde såklart att man tänker till lite extra vad gäller säkerheten och vad man gör när olyckan är framme.

Förutom själva sjukvården så är det alltid bra att ha kontaktuppgifter till anhöriga lätt tillgängligt. Många har säkert hört att man kan lägga in en kontakt i telefonboken med namnet ICE – In Case of Emergency. Nackdelen med detta är såklart att de flesta har någon form av lås på sin mobil och tuppar man av är det inte till någon större nytta.

Road ID - Wrist ID Sport

Road ID – Wrist ID Sport

Jag letade lite och hittade en produkt som löser detta problem, nämligen Road ID. Detta är en produkt som är väldigt enkel och faktiskt inte så dyr heller. Road ID är en typ av ID-bricka där man kan skriva information om sig själv som kan vara bra att ha samt kontaktuppgifter till anhöriga. Jag har beställt en Wrist ID Sport för ungefär 175kr inklusive frakt vilket jag tycker är en billig försäkring.

Nu väntar jag på att den ska levereras så jag kan känna mig lite tryggare under träning och tävling. Framför allt när man är ute och tränar ensam är detta en väldigt bra sak att ha på sig ifall olyckan är framme.

Det här inlägget postades i Allmänt, Träning, Utrustning och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Road ID – en billig försäkring när man är ute på träning

 1. Pingback: Idag kom min Wrist ID Sport från Road ID - Fredrik Malmgren

 2. Hej Fredrik, Vi har kontakter med Road ID och kör en liknande version för Skandinavien. http://www.ice112.com . Hoppas du är nöjd med ditt band och att det fungerar som det ska. Ha en fortsatt underbar vecka och må sol! Mvh Ola

  • Fredrik Malmgren skriver:

   Hej Ola,

   Jag är väldigt nöjd med min Road ID. Har köp ett till min sambo och även till min son som är snart 4 år. Vi har haft den på honom när vi varit på flygplatser, lekland, Kolmården och andra ställen där det finns risk att han kan komma bort.
   Nu har det aldrig varit skarpt läge men det är en billig försäkring om något skulle hända.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.