Rullskidor för första gången!

Jag har i flera år nu funderat på att börja med rullskidor för att bygga en bättre grund till längdskidsäsongen. I torsdags åkte jag äntligen till Skidsport i Bromma och lånade ett par för att se om detta är något för mig. Rullskidorna jag lånade var ett par Swenor Fiberglass med 2:or till hjul. Stavar har jag redan sedan förra året då jag köpte ett par Oneway som jag då hade tänkt springa med men det blev aldrig av att jag kapade dem några centimeter vilket var ju tur nu.

Swenor Fiberglass rullskidor

Swenor Fiberglass rullskidor

Igår åkte jag alltså mitt första längdpass på rullskidor (har faktiskt testat en gång förra året i 10 min…). Totalt blev det 10 km och det gav verkligen mersmak. I morse gick jag ut igen och förbättrade tiden med cirka 4 minuter. Känner att stabiliteten blir bättre för varje kilometer. På måndag är det jag som åker och lämnar tillbaka låneskidorna och köper ett par egna!

Premiärturen på rullskidor

Premiärturen på rullskidor

Andra passet på rullskidor

Andra passet på rullskidor

Det här inlägget postades i Rullskidor, Träning, Utrustning och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.