Så blev mitt 2009

Förra året hann jag lära mig ganska mycket om webbutveckling, både när det gäller att göra sajter med ett färdigt CMS men också genom att programmera dem från början. Under året hann jag göra 5 webbsajter.

Fredrikmalmgren.se
Min blogg som du just nu läser blev den första webbsajten som jag gjorde med WordPress. Innan dess hade jag gjort alla CMS-baserade sajter på Joomla. Det blev en bra erfarenhet som gav mersmak så nu har jag mer eller mindre övergett Joomla.

Konsultprofil.se
Under året har jag lagt ner massor av tid på att lära mig olika ramverk. De ramverk som ligger till grund för Konsultprofil.se är Zend, Smarty och Prototype. Det tog lång tid att utveckla Konsultprofil.se, men tanken är att jag ska kunna bygga många sajter på samma plattform så utvecklingstiden kommer successivt att bli kortare för varje sajt jag gör.

Lampguiden.com
Tillsammans med två kompisar har jag utvecklat Lampguiden.com där konsumenter kan få hjälp med vilken lampa man ska välja nu när glödlamporna börjar fasas ut från butikerna. Lampguiden.com bygger på Magento CMS som man i vanliga fall använder för webbshoppar men som passar utmärkt för denna typ av sajt också.

Presentlistan.com
Lagom till jul släppte jag Presentlistan.com där man kan skapa önskelistor för alla tillfällen och sedan dela med sig av dem till familj och vänner. Sajten har många smarta funktioner, bland annan så kan man markera vilka presenter man köpt så att det äntligen går att undvika att två personer köper samma sak i present.
Presentlistan.com är den andra sajten jag byggt på samma plattform som Konsultprofil.se och gick mycket fortare att utveckla.

Evex.se
Jag var ganska upptagen med mina egna projekt så jag gjorde endast ett kundprojekt. Evex.se är en företagssajt baserad på WordPress.

Självklart vill man också tjäna lite pengar på allt slit man lägger ner på sina webbsajter. Därför har jag under året börjat testa olika affiliatenätverk. Hittills har jag endast testat i liten skala med AdSense och ett fåtal affiliateprogram men har sett att det finns gått om affiliateprogram som passar bra på mina sajter. Detta är någon som jag måste undersöka mer i år.

I slutet av december startade vi upp MobileMonday Stockholm vilket var väldigt efterlängtat av många. Första eventet där vi skulle utse Stockholms bidrag till Mobile Premier Awards var förra veckan. Cirka 80 personer kom på eventet vilket blev väldigt lyckat. Nu gäller det bara att köra på i samma stil på kommande event!

Återkommer med ett annat inlägg om mina mål för 2010.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.