Sista långpasset genomfört innan Lidingöloppet

Då var det sista långpasset genomfört innan Lidingöloppet på lördag nästa helg. Passet blev som planerat de första 2 milen på Lidingöloppet precis som förra helgen. Jag bestämde mig för att hålla ett lite lugnare tempo denna gång för att spara på benen och energin till nästa vecka.

När jag springer lopp är det sällan jag kommer ihåg något från omgivningen så det är kul när man springer samma sträcka utom tävlan och långsammare för då hinner man faktiskt se vad som finns på sidan om spåret. Till exempel såg jag att det både före och efter träbron (första bilden) vid Kottlasjön finns rätt fint utomhusgym. Har nog aldrig sett denna typen av utrustning ute någon gång innan.

Träbro vid Kottlasjön Lidingöloppet

Utegym Lidingöloppet Kottlasjön

Hur gick själva träningen då. Jo, i början kände jag av mina vader så jag höll igen på tempot lite extra tills jag jobbat upp värmen i kroppen. Sedan kunde jag öka lite men fortfarande kändes tempot kontrollerat. Förutom korta pauser för att fota så sprang jag hela tiden. Jag testade även att äta CLIF BLOKS Energy Chews. Åt en vid starten och en vid 10 km. Eftersom de är blocks (ungefär som väldigt mjuka vingummi) så behöver man tugga så de tar längre tid att få ner än vanliga gels men betydligt godare.

Jag kom runt första två milen på 1:57 timmar med en snittpuls på 158 vilket är i zon 2 för mig, ett par slag från zon 3. Nu återstår ett par kortare träningspass innan Lidingöloppet. Jag kommer också lägga stor fokus till rörelseträningen och de övningar jag fått av Naprapaten för att få kroppen i så bra skick som möjligt inför loppet.

Nu gäller det att hålla sig frisk sista veckan!

Det här inlägget postades i En svensk klassiker, Lidingöloppet, Träning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.