Skapa profiler i Firefox

Har man många plugins i Firefox kan webbläsaren lätt bli seg. För att råda bot på det kan man skapa olika profiler för olika användningsområden. Till exempel kan man ha en profil för webbutveckling och en för vanlig webbsurfning. Det är också bra att använda en separat profil om man utvecklar eller testar många olika plugins eftersom de kan förstöra din ordinarie profil. Profiler kan även vara bra om man är fler som delar på en dator och inte använder olika konton i Windows. Då kan alla få sina egna inställningar och bokmärken i Firefox.

Hur skapar man profiler i Firefox?

Att skapa profiler i Firefox är lätt. Det första man måste göra är att skapa en ”Profile manager” som kan hantera de olika profilerna. Det är också genom den man skapar nya profiler. För att skapa en Profile manager högerklickar man på ikonen för Firefox och väljer Properties. Under fliken som heter Shortcut finns det ett fält för Target, där länken till firefox.exe finns. Lägg till -profilemanager eller -P efter länken och spara sedan. När du nu startar genvägen igen kommer du att komma till din Profile manager. Klicka på ”Skapa profil…” och följ instruktionerna på skärmen. Svårare än så är det inte.

Firefox Profile Manager

Firefox Profile Manager

Hur använder man sina profiler?

För att växla mellan sina profiler kan man antingen använda sin Profile manager eller så lägger man upp en ikon för varje profil i Firefox.

För att länka direkt till en profil måste man använda -P följt av profilens namn, exempelvis -P ”default”. Observera att man inte kan använda -profilemanager för detta. En annan sak värd att notera är att man måste stänga ner alla fönster innan man kan byta profil. Man kan alltså inte ha två olika profiler igång samtidigt.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.