Snart är det release av sajten

Jag har nu spenderat nästan varje helg i drygt 5 månaderna med ett än så länge hemligt projekt som snart kommer att se dagens ljus. Sajten är inte så överdrivet avancerad eller för den delen stor men när man bara utvecklar den på helger och några enstaka kvällar tenderar tiden att springa iväg men nu börjar det verkligen att dra ihop sig för release av sajten. Till en början kommer jag bara att släppa den till kompisar som får agera betatestare. Alla som jag bjuder in som betatestare kommer att kunna bjuda in ytterligare ett antal kompisar. När jag sedan känner att sajten håller kommer jag såklart att släppa den helt fri för alla.

När jag började utveckla sajten återanvände jag ett ramverk som jag redan hade utvecklat. Nu var detta helt på engelska vilket gör att vissa URL:er innehåller engelska ord vilket jag förmodar påverkar sökmotoroptimeringen negativt eftersom resten av sajten är helt på svenska. De flesta är bara att översätta men URL:en till en användares profil är på formen http://SajtensNamn.se/user/username. Här har jag några val som jag kan välja på:

  • http://SajtensNamn.se/profil/username (liknande min profil på LinkedIn)
  • http://SajtensNamn.se/username (liknande min profil på Twitter)
  • http://username.SajtensNamn.se/  (liknande min profil på Bloggy)

Troligtvis kommer jag att välja det första alternativet eftersom jag då endast behöver göra lite ändringar i en controller (sajten är gjort enligt MVC). De andra alternativen kräver lite mer kod. Lämna gärna en kommentar om vad ni tycker att jag ska göra.

En annan sak som jag inte är helt nöjd med är designen på sajten. Det är ett område som jag inte känner mig helt hemma i. Troligtvis kommer jag att släppa sajten ändå för att sedan göra justeringar i designen vartefter tiden går.

Nu är det bara att kavla upp ärmarna och få det klart eftersom jag är väldigt sugen på att påbörja utvecklingen av nästa projekt. Utvecklingen av det projektet kommer att läggas upp lite annorlunda för att det inte ska dra ut på tiden som detta projekt har gjort. Mer om detta i ett annat inlägg när den dagen närmar sig.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *