Söndagstur ut mot Adelsö

Idag blev det ingen organiserad träning med någon ledare från Lag 10 Brostugan men vi var ändå 7 personer som samlades redan kl 07:00 vid Brostugan. Vanligtvis samlas vi klockan 09:00 men idag var vi många som var tvungna att komma hem tidigare.

Vi hade bestämt att vi skulle åka ut till färjeplatsen mot Adelsö, en tur på lite mer än 7 mil tur och retur. Totalt inklusive transporten till och från Brostugan får jag då ihop lite över 9 mil.

Som vanligt blåste det men idag var det värre än någonsin. Ut mot Adelsö hade vi vindar upp till 12 meter per sekund. Vi hade som mål att snitta 31 km/h och ut till färjeplatsen så höll vi runt 28 km/h i snitt och alla hade det tungt i motvinden. Hem däremot fick vi bra hjälp av vinden och höll betydligt högre fart. Snitthastigheten tillbaka vid Brostugan var lite över 31 km/h så vi klarade dagens mål vilket kändes väldigt bra när vi hade kämpat i den hårda motvinden.

För mig var det första gången jag cyklade den turen och det är alltid kul att få se något annat än den vanliga rundan på Ekerö. Skulle vara kul att köra samma runda med hela gruppen på någon träning och se vad vi kan pressa upp medelhastigheten till då när vi är betydligt fler än vi var idag.

Det här inlägget postades i Lag 10 Brostugan, Träning, Vätternrundan. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.