Strategiskt val försenar sajt

Sajten jag håller på med nu kommer att bli någon vecka försenad innan den kan släppas till några utvalda kompisar. Eftersom det av många olika anledningar har tagit längre tid än beräknat att göra klart sajten så har det kommit nya versioner av bland annat Zend Framework som jag använder.

Den här sajten kommer att ligga till grund för ett flertal andra sajter så av den anledningen tycker jag det är väldigt viktigt att jag använder de senaste versionerna av alla ramverk. Det är bättre att jag lägger ner lite extra tid nu för att slippa uppdatera många sajter vid ett senare tillfälle.

Zend Framework

Zend Framework

När jag testade att uppgradera till den senaste versionen av Zend Framework och laddade om sajten fick jag en helt vit skärm utan någon som helst felmeddelande. De visade sig att de har gjort en ändring i funktionen för hur man automatiskt laddar klasser utan att explicit behöva ladda var för sig när man behöver dem.

Ändringen i koden var väldigt enkel när jag väl förstod vad de hade ändrat. Det var faktiskt bara två rader kod jag behövde ändra.

Jag använde mig av denna kod i min bootstrap fil:
require_once ’Zend/Loader.php’;
Zend_Loader::registerAutoload();

Byter man ut de två raderna mot de nedan så funkar allt bra igen:
require_once ’Zend/Loader/Autoloader.php’;
Zend_Loader_Autoloader::getInstance();

Nu återstår det bara att byta ut de andra ramverken och göra en del tester på sajten.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.