Summering av juni 2010

Nu är det bara lite drygt en vecka kvar tills min semester börjar. Semesterplaneringen är i full gång och det kommer att blir ett pusslande för att hinna med allt.

Ingen har väl missat att det pågår fotbolls-VM i Sydafrika. Bara några dagar före första avspark fick jag tipset om en plugin till WordPress som gjorde så man kunde skapa en sajt för att tippa resultatet. Jag blev inspirerad och satte ihop Predict World Cup 2010 på en kväll utan några större problem.

När jag sedan försökte sprida sajten fick jag ett erbjudande om att skapa en liknande sajt på svenska för en av de större sportkedjorna i Sverige. Resultatet blev Tippa fotbolls-VM. Funktionen är mer eller mindre exakt den samma som för den engelska sajten men designen blev klart förbättrad. Nu återstår bara att se vem som vinner!

Den senaste tiden har jag gjort en hel del plugins till WordPress men även till bland annat Firefox. Nu känns det som att det är rätt tillfälle att skapa en sajt på engelska där jag gör allt detta publikt så att även andra fått nytta av dem. Sajten kommer även att få agera företagssajt där jag lägger upp min portfolio på sajter jag gjort men även en hel del tutorials.

Under juni har jag skrivit några blogginlägg också:

Ny sajt till fotbolls-VM 2010
Egen bakgrundsbild på Googles startsida
Starta ett videoklipp från YouTube vid en viss tidangivelse
Automatiskt översatt text?
Kul funktion i Safari 5

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

2 svar på Summering av juni 2010

 1. Stefan skriver:

  Alltid intressant att höra om relativt temporära projekt då jag alltid bygger på sikt vilket inte alls kräver samma genomslagskraft vid en specifik tidpunkt. Sugen på att dela med mer om besökarantal, om den har varit lönsam och hur du har marknadsfört den?

  Extra kul att ledaren på tippafotbollsvm.nu ser ut att vara från grannbyn (Simrishamn) 🙂

  • Fredrik Malmgren skriver:

   Tippafotbollsvm.nu och Predictworldcup2010.com är de första sajterna jag gör som är av typen ”aktuella under kort tid”. Sajterna var egentligen inget jag planerade att göra utan det var mer en spontan sak jag gjorde en sen kväll efter jag fick tipset om ett plugin till WordPress som fixade det mesta av jobbet. Dock är det ganska mycket jobb att hålla på med resultaten efter varje match vilket för mig in på om projekten varit lönsamma…

   Projekten har inte varit lönsamma, inte ekonomiskt i alla fall (då räknar jag in all tid jag lagt ner på projekten). Dock kan projekten ha öppnat en del dörrar för framtida samarbeten plus att jag har lärt mig en hel del nya saker om WordPress vilket har ett värde i sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.