Tävlingsrapport – Hässelbyloppet 2017

Väderprognosen dagarna innan Hässelbyloppet var allt annat än positiv, skulle bli regn och blåsigt. Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder… Jo, det kanske är sant men det finns väder som är mindre roliga att springa i.

Hässelbyloppet logo

Jag hade kommit i startgrupp 1, alltså första möjliga startgrupp efter eliten. För att hamna där ska man ha sprungit på under 45 minuter på ett tidigare millopp. För mig var det förra årets Hässelbylopp som seedade in mig i denna grupp då jag för första gången sprang 10 km på under 45 minuter.

Eftersom jag bor i Hässelby har jag gångavstånd till starten. Vi gick hemifrån strax före kl 11 och gick till målområdet där vi åt en korv. Gick sedan till starten för att värma upp. Jag hade med mig lite olika alternativ att ha på överkroppen då det skulle bli regn men nu verkade det vara uppehåll, dock ganska kallt. Jag sprang och testade om jag skulle ha en löparjacka eller om jag enbart skulle springa i en kompressionströja. Efter lite funderande bestämde jag mig att springa i enbart tröja. Det visade sig vara helt perfekt val. Såg många under loppet med olika tjocka jackor och de måste haft det väldigt varmt.

Starttiden för min grupp var 12:20 så strax före gick jag in i startfållan. Hade med mig min GoPro som jag använde för att filma hela loppet.

För er som inte orkar se hela filmen så kan jag kort skriva att loppet gick bra. Kände att jag disponerade krafterna ganska bra genom loppet och gick i mål på 43:59 vilket är ett nytt personligt rekord! Fick placeringen 339 av totalt 6245. Klockan stannade på 44:03 men då startade jag den på startskottet och inte när jag passerade genom startbågen vilket är där tiden startar för oss som inte är i elitled. Direkt när jag såg tiden i mål blev jag såklart glad men sedan lite orolig att jag skulle hamna på fel sida och inte komma under 44 minuter men nu hade jag sekunderna på min sida. För visst är det stor skillnad på 44 minuter och 43:59!

Hässelbyloppet 2017 - medal och nummerlapp

Nu är löparsäsongen över för min del. I alla fall om man ser till tävlingar. Kommer troligtvis springa en del i min träning till Vasaloppet.

Det här inlägget postades i Hässelbyloppet, Tävlingsrapport. Bokmärk permalänken.