Tävlingsrapport – Hässelbyloppet 2018

Den 14 oktober sprang jag Hässelbyloppet för sjätte gången. Förra året sprang jag första gången någonsin under 44 minuter på 10 kilometer, hade en förhoppning om att kunna göra det även i år. Dock så har alla skador gjort att jag sänkte ambitionsnivån dagarna innan. Funderade faktiskt på att inte springa alls. Dagarna mellan Lidingöloppet och Hässelbyloppet blev det mest vila och alternativ träning för att återhämta benen. Jag skulle sprungit Tjur Ruset men var tvungen att stå över för jag kunde inte ens springa en meter. Dagen innan Hässelbyloppet gjorde jag ett löptest och det verkade som benen hade återhämtat sig, var inte perfekt men bra nog för att starta.

Hässelbyloppet

Hässelbyloppet - Fika innan start

Jag hade starttid kl 12.20 och eftersom jag bor i Hässelby kunde jag gå till starten. I år hade jag inte med mig någon som kunde ta mina kläder med mera så jag var tvungen att gå till Hässelby IP och lämna in sakerna där. Funkade dock jättebra! Var som vanligt ute i god tid men vädret var stålande så jag hängde kvar där en stund och tog en bulle och något att dricka medan jag började mjuka upp kroppen. När jag var nöjd gick jag bort mot starten där jag skulle göra del två av min uppvärmning, att faktiskt springa lite lugnt samt göra några tempoökningar. Här var det väldigt mycket folk som värmde upp så stundtals var det ganska trångt men gick bra.

Hässelbyloppet - Väskinlämning

 

Jag hade egentligen inga förväntningar på detta lopp utan tänkte köra på och se hur kroppen svarar. Planen var att ställa mig långt bak så jag gick ganska sent in i fållan, trodde jag i alla fall. När jag vände mig om såg jag att jag faktiskt i alla fall stod i den främre tredjedelen så väldigt många var ännu senare in i fållan.

Starten gick och som vanligt är det väldigt trångt på startgärdet och den första kilometern eller två. Jag hittade ganska snabbt ett bra tempo och hamnade i en bra grupp. Jag hade ställt min klocka på 4:20 tempo så jag såg hela tiden om jag låg före eller efter det. Första 5 kilometrarna gick exakt på 4:20 min/km vilket om det skulle hålla var nytt personligt rekord på 10 kilometer. Nu är det tyvärr så att sista 5 kilometrarna av Hässelbyloppet är jobbigare än de första, inte bara för att man redan sprungit halva redan utan att det är nu alla motlut kommer. Inga riktiga backar att tala om men det lutar helt klart kännbart ändå när man redan pressar kroppen till max.

Hässelbyloppet - Medalj och nummerlapp

Sista kilometrarna var det bara pannben och jag tappade tyvärr tempo här. Sista 5 kilometrarna gick på 4:31 min/km dock så plockade jag faktiskt placeringar i alla fall.

Jag sprang i mål på 44.19 och plats 293. Det är 20 sekunder långsammare än förra året men bättre placering och med tanke på hur min löpsäsong sett ut får jag vara väldigt nöjd med detta resultat.

 

Det här inlägget postades i Hässelbyloppet, Tävlingsrapport. Bokmärk permalänken.

5 svar på Tävlingsrapport – Hässelbyloppet 2018

 1. Artisandiv skriver:

  from lat. manus – ”hand” and scribo – ”I write”) ]

 2. Seriessww skriver:

  manuscripts significantly

 3. Mojavejcm skriver:

  55 thousand Greek, 30 thousand Armenian

 4. Yamahattr skriver:

  55 thousand Greek, 30 thousand Armenian

 5. Furrioneuo skriver:

  ”Julia’s Garland” (fr. Guirlande de Julie)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.