Tävlingsrapport – Lidingöloppet 2014

Årets Lidingölopp blev återigen ett dyster lopp för mig. Jag har som mål att klara detta lopp på under blygsamma 3 timmar men återigen visade det sig vara för svårt. I år hade jag tränat bättre än tidigare år men efter att min dotter föddes i mitten av augusti blev träningen lidande då jag såklart fokuserade på annat.

Lidingöloppet 30 km

Lidingöloppet 30 km

Den officiella tiden blev 3:12:44 vilket var ett steg tillbaka från förra årets 3:09:02.

Loppet gick väldigt bra till en bit efter 20 km och fram till dess hade allt gått enligt plan och jag kände inte av någon krampkänning alls. Sedan kom krampen, min ärkefiende nummer ett när det kommer till löpning och speciellt Lidingöloppet.
Den börjar i ena vaden och kryper sedan upp i låret. För att göra det extra jobbigt kommer det ofta i båda benen vilket gör det väldigt svårt att stretcha då båda benen krampar…

Statistik Lidingöloppet 2014 från Resultatjakt.se

Statistik Lidingöloppet 2014 från Resultatjakt.se

När väl krampen börjat komma blev det en ständig kamp för att inte låta den slå till på allvar. Men det var en kamp som jag visste att den inte gick att vinna, det gällde bara att hålla ut så långe som möjligt.

Vet inte exakt när den slog till men kollar jag på klockan så stod jag still första gången mellan kilometer 25 och 26.
Mellan kilometer 26 och 27 fanns det en station med massörer och när jag kom fram dit hade jag inget val, skulle jag komma i mål var jag tvungen att lägga mig där några minuter för att få krampen att släppa. Enligt klockan så fick jag massage i tre minuter. När jag sedan fick hjälp upp och stapplande började jogga därifrån kände jag genast att krampen var på väg tillbaka.

Jag lyckades härda ut hela vägen till mål och kunde till och med hitta krafter till en spurt (kändes som en spurt i alla fall).
Nu är det bara att bryta ihop och sedan komma igen bättre nästa år.

För att komma tillrätta med detta Lidingöloppsspöke (läs: krampen) behöver jag troligtvis mer kontinuitet i min löpning och inte behöva starta från noll efter Vätternrundan varje år som jag hittills har gjort. Det är väldigt uppenbart att det inte är en vinnande strategi. Mot nya tag 2015!

Det här inlägget postades i En svensk klassiker, Lidingöloppet, Tävlingsrapport. Bokmärk permalänken.

1 svar på Tävlingsrapport – Lidingöloppet 2014

  1. Pingback: Tävlingsrapport - Hässelbyloppet 2014 - Fredrik Malmgren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *