Tävlingsrapport – Roslagsvåren 2016

Roslagsvåren var det andra lopp vi planerade att köra med min SUB9.30-grupp från Fredrikshof. Läs gärna tidigare tävlingsrapport från Skandisloppet.

Vi var 16 som kom till start till årets upplaga av Roslagsvåren som nu är tillbaka efter ett uppehåll. Mycket välkommet. Starten skulle vara någon gång efter 9.30 Exakt visste vi inte eftersom de släpper iväg alla som inte kör med grupper med löpande start och sedan portionerar ut oss i SUB-grupper med jämna mellanrum.

Taktiken

Syftet med loppen innan Vätternrundan är att vi skulle bli samkörda och på så sätt få upp hastigheten och även säkerheten.

Planen för dagen vara att stanna efter 106 km i Brottby i fem minuter och även en kortare pisspause på ca 2 minuter. Vi planerar också att stanna på alla punkteringar.

Måltiden sattes till 4 timmar vilket skulle ge ett snitt på 33,75 km/h.

Starten

Alla SUB-grupper fick ställa upp sig på grusplanen i den startordning vi skulle ha. Sedan ropade ansvarig för starten upp gruppen när man skulle rulla till start. När det var vår tur hörde vi inte att han ropade och helt plötsligt så var det en långsammare grupp som skulle starta. Nu gick det bra och vi fick starta direkt efteråt men det blev lite stressigt att komma iväg.

Loppet

Direkt efter starten så satte vi av i ett väldigt högt tempo efter fem mil så hade vi ett snitt på 35 km/h vilket är betydligt högre än det vi ska hålla på Vätternrundan. Efter det lugnade det ner sig en aning.

Efter ungefär 30 km så stannade vi två minuter för en pisspause och sedan rullade vi vidare tills vi skulle in i depå vid Brottby. Hela loppet gick bra och nästan utan incidenter. Vid ett parti där det är ganska smalt ville en bilist köra om oss men fick möte mitt under omkörningen. Istället för att bromsa och avbryta sin omkörning svängde hon rakt in i gruppen. Lyckligtvis så hann alla i gruppen väja så ingen gick i marken.

Vi klarade inte måltiden som var satt till 4 timmar men vi var inte långt därifrån utan vi missade bara med fem minuter.

En i gruppen hade en kamera monterad på cykel och filmade några minuter.

Det här inlägget postades i Roslagsvåren, Tävlingsrapport. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *