Tävlingsrapport – Shimano Landsväg 2018

Shimano Landsväg eller som det hette förr, Skandisloppet, var ett av de lopp som min SUB-9 grupp skulle köra i uppladdningen till Vätternrundan. De senaste åren har vi haft med detta lopp i uppladdningen och det är ett mycket uppskattat lopp.

Vi hade starttid 08:21, bland de första grupperna vilket betyder att vi inte får så många omkörningar. Jag kom till Uppsala lite före klockan 7 och körde till min vanliga parkeringsplats men tyvärr var det några som var ännu tidigare än mig. Irrade omkring en bra stund innan jag till slut hittade en parkeringsplats vid en kyrkan inte långt ifrån starten.

När jag äntligen parkerat och fixat med kläder och cykel så rullade jag upp mot slottet för att hämta ut nummerlappen. Då hade klockan runnit iväg så nu hade jag ganska bråttom att hinna gå på toa och sedan ansluta till gruppen för sista genomgång av taktiken men det gick bra tillslut.

Planen för dagen var att cykla på under fem timmar vilket för många av oss skulle vara det snabbaste vi cyklat detta lopp någon gång. Vi skulle ha ett depåstopp efter 110 km vid Järlåsa bygdegård där vi skulle stanna i 4 minuter. Vi hade också planerat in en kort klädsel/kisspaus på vägen. Skulle någon få punktering eller annat mekaniskt problem så stannar vi inte (gör vi inte på VR heller).

Vid 8:15 ställer vi upp oss i startfållan. Pratar med två andra gruppen för att ställa oss i rätt ordning. En grupp var snabbare och en grupp var långsammare så vi ställde oss i mitten, allt för att minska antalet omkörningar.

Som vanligt så går det ganska fort direkt från starten och det är ganska ryckigt och lite stressat. En del refuger, övergångsställen och korsningar man ska passera innan man kommer ut på vägar som är lite bredare där det blir lite bättre ordning och lugn i gruppen.

När vi kommit ut från Uppsala rullade allt på fint. Vid cirka 7 mil stannade vi för ett kisspaus och vid Järlåsa stannade vi för att fylla på flaskorna och plocka på oss lite energi. Efter det fortsatte vi vår resa tillbaka mot Uppsala, både väder och vind var med oss denna dag och allt flöt på jättebra.

När vi började närma oss Uppsala igen stod det klart att vi kommer klara vår måltid med god marginal. Sedan blev vi lite förvirrade för tydligen var vi närmare målet än vi trodde. Det visade sig att loppet var ca 10 km kortare än tidigare år så vi klarade måltiden med väldigt stor marginal. Vi räknade sedan ut att hade loppet varit lika långt som normalt hade vi ändå klarat måltiden men lite snopet var det såklart då man vill köra fulla sträckan på loppen för att SUB5 ska räknas ”på riktigt”.

Efter målgång blev det lagfoto och få i sig lite mat innan jag var tvungen att skynda mig hem för jag skulle åka ner till Varberg på kvällen för att gå på dop dagen efter.

Det här inlägget postades i Allmänt, Skandisloppet, Tävlingsrapport. Bokmärk permalänken.

1 svar på Tävlingsrapport – Shimano Landsväg 2018

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.