Tävlingsrapport – Shimano Landsväg 2019

Precis som förra året körde jag Shimano Landsväg 167 km med min SUB-grupp som en del i vår uppladdning inför Vätternrundan. Jag har kört detta lopp med SUB-grupper de senaste 6 åren med detta inräknat. Väldigt trevligt lopp nära hem vilket såklart är extra bra då man slipper övernattningar mm. Jag hade anmält vår grupp tidigt så vi hade starttid kl 8.12 och vi skulle ha en motorcykel framför oss hela vägen runt vilket vanligtvis är jättebra. Dock inte denna gång. Mer om det senare.

Inför loppet

Jag var i Uppsala strax innan 07:00, hittade en bra parkeringsplats ganska nära starten. Velade som vanligt vad gäller kläder men åkte sedan iväg för att hämta nummerlapp osv. Min grupp hade samling 07:45 och skulle sedan gå till starten 08:00. Vi delade startgrupp med en annan SUB-grupp från Fredrikshof som skulle köra fortare än oss så vi ville att de skulle ställa sig före oss.

När jag hämtat nummerlapp åkte jag till vår samlingsplats, var ute i god tid för att hinna gå på toa innan. Nere vid starten fanns det dock 3 toaletter och en pissoar så kön hade redan blivit väldigt lång. Det tog ca en halvtimme i kön innan det blev min tur, då hade klockan redan hunnit bli 7:50 så det började bli väldigt stressigt. Det besöket resulterade i ett nytt personligt rekord… Hoppas verkligen att de har fler toaletter nästa år.

Loppet

Ansluter sedan till min grupp och vi går in i startfållan. Tidigare år har vi hunnit träffa den som kör motorcykeln men de fanns inte tillgängliga av någon anledning. Frågade runt men ingen som fanns vid starten visste något alls. Har funkat betydligt bättre tidigare år.

Så efter en något stressad förberedelse så var det äntligen dags för oss att starta. Vår plan var att cykla under fem timmar och ha ett depåstopp efter 110 km i Järlåsa bygdegård och stanna där i 4 minuter. Jag körde med en GoPro under loppet och klippte ihop en film som har med början ut ur Uppsala samt målgången. Mittendelen av loppet är egentligen inte så mycket att titta på tänkte jag så den tog jag inte med.

Inledde med att det vanligtvis är bra med en motorcykel framför. Denna gång var det tyvärr en stor nackdel för oss då han svängde fel vid ett tillfälle. Förvirringen var total men efter en stund som kändes som en evighet hittade vi/han tillbaka till rätt väg och kunde köra vidare. Nu är det säkert så att det är vi som är ansvariga för navigeringen men det blir ju oundvikligt att man bara följer efter motorcykeln när han ligger 25-50 meter framför, då förutsätter man ju att han hittar runt banan. Ytterligare en lärdom att ta med sig.

Lite kuriosa så är detta inte första gången en motorcykel kör fel på Shimano landsväg. En i gruppen körde ett tidigare år när de helt plötsligt kom tillbaka till starten…

Förutom den fadäsen flöt loppet på bra och gruppen fungerade väldigt bra.

Det här inlägget postades i Skandisloppet, Tävlingsrapport. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.