Tävlingsrapport – Skandisloppet 2015

Skandisloppet körde jag för första gången förra året. Ett mycket trevlig lopp som går i Uppsala. Min SUB 9:30-grupp körde detta lopp i år som en del av vår uppladdning inför Vätternrundan som såklart är säsongens stora mål för mig vad gäller cykling.

När jag körde med min SUB 10-grupp förra året så var det långt ifrån ett perfekt lopp med både en vurpa, materialstrul samt regn. Läs mer i förra årets tävlingsrapport.

Skandisloppet 2015

I år kom vi till Uppsala i god tid så vi hann hämta nummerlappar och stå och prata med resten av gruppen en stund.  Vi hade starttid 08:12 så ungefär 15 minuter innan rullade vi ner från borggården till starten. Där stod de med skyltar så det var lätta att hitta rätt startgrupp. Vi hade faktiskt fått en helt egen startgrupp med egen motorcykel som skulle åka framför hela vägen för att hjälpa till att hålla vägen fri. Dock så gjorde föraren av denna motorcykel misstaget att hänga på fel grupp då vi efter några mil blev omkörda av en snabbare grupp. Det var ju lite snopet men påverkade egentligen inte vårt lopp.

När starten gick så hittade vi ganska snabbt ett bra temp. Jag och en till i gruppen var grindvakt de första milen och stundtals var det ganska ryckigt så jag lämnade sedan över till en annan i gruppen för att börja rotera med gruppen för att inte ta slut.

Vi hade innan loppet bestämt att vi skulle ta ett kort stopp för att kissa om det behövdes, vilket vi gjorde efter 8 mil och sedan hade vi bestämt att vi skulle stanna i depån efter 12 mil.

Generellt så tycker jag taktiken och samarbetet i gruppen fungerade bra genom hela loppet och vi gick i mål på 5:26:10 vilket är ungefär 30 minuter snabbare än förra årets lopp. Nu hade vi egentligen inte sagt något tidsmål utan vi hade bestämt att vi skulle göra ett bra lopp och se till så samarbetet i gruppen fungerade bra. Det blir ju som så att om samarbetet i gruppen fungerar bra så kommer även farten på köpet.

Nu ställer vi in siktet på Siljan Runt som är nästa lopp som gruppen ska köra på vår resa fram till Vätternrundan.

Det här inlägget postades i Skandisloppet, Tävlingsrapport. Bokmärk permalänken.

1 svar på Tävlingsrapport – Skandisloppet 2015

  1. Pingback: Tävlingsrapport – Vätternrundan 2015 - Fredrik Malmgren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.