Tävlingsrapport – Stafesten 2019

Jag jobbar på Daresay och vi hade i år anmält ett par lag till Stafesten (som är före detta Bellmanstafetten) där varje lag består av 5 löpare och där man ska springa 5 km var (skiljde sig lite på första samt sista sträckan tror jag).

Stafesten - logoVi åkte dit efter jobbet och hittade en parkering en bit ifrån så vi fick gå en bra bit men det var ändå skönt efteråt då det var lätt att komma därifrån. Väl framme så delades det ut nummerlappar och så började alla göra sig i ordning. Vissa fick längre väntetid än andra såklart men tycker ändå tiden gick rätt fort. Alla stannade också såklart kvar tills vår sista löpare var i mål.

Jag startade som andre löpare i vårt lag och sprang på 21:52. Kändes som jag låg på max hela tiden och gick inte att pressa mig något mer denna dag. Minns jag rätt så hade även lagen som skulle gå runt startat samtidigt som första löpare vilket gjorde att jag kom ifatt en massa personer som gick och på vissa ställen blev det väldigt trångt då de gick i bredd så man var tvungen att springa upp på kanterna och ner i diken för att springa om. Det tar såklart en del på krafter och farten men gör ju inte så mycket i denna typen av lopp som mest är på skoj. Var ändå roligt att testa på att maxa på 5 km vilket var många år sedan jag gjorde.

Mitt lag kom på plats 770 av 1481 lag. Nu har vi något att slå inför nästa år!

Stafesten - Resultat

Det här inlägget postades i Stafesten, Tävlingar, Tävlingsrapport. Bokmärk permalänken.