Tävlingsrapport – Stockholm Tunnel Run 2017 – Citybanan

Årets andra löppass blev en tävling vilket såklart är långt från optimalt. Valde ändå att köra eftersom Stockholm Tunnel Run 2017 – Citybanan endast går en gång och är en rolig upplevelse.

Första passet löpning sedan Hässelbyloppet 2016 var alltså torsdagen två dagar före loppet och efter torsdagen hade jag en träningsvärk som inte var av denna värld så på startlinjen var benen långt ifrån utvilade. Nu gör ju det inte så jättemycket för detta lopp är ju inget jag tränat specifikt för eller egentligen bryr mig om.

Stockholm Tunnel Run 2017 - Citybanan - Startgruppen

Jag hade fått en startplats i första startgruppen som startade klockan 9. Kvällen innan upptäckte jag att man inte kunde skicka en väska från starten till mål och man var heller inte tillåten att springa med väska som var min första tanke när jag såg detta. Lösningen blev att jag innan start fick åka en omväg för att först åka till målet och lämna min väska för att sedan åka tillbaka till starten. Inte optimalt med det funkade ganska bra ändå.

Stockholm Tunnel Run 2017 - Citybanan - StartgateJag var som vanligt tidig vid starten så jag stod väldigt långt fram. Hamnade ändå efter några långsamma löpare så direkt efter start så satsade jag på att springa om så många som möjligt. Hade hört på förhand att det var väldigt trångt i tunneln men i efterhand så var det betydligt bredare och det var helt onödigt att satsa så hårt från början.

Stockholm Tunnel Run 2017 - Citybanan - Starten

Det tog ganska lång tid innan man kom ner i tunnel. Har inte kollat exakt men det var nog 2,5 km ovan jord. Man kan ju lätt tro att dessa tunnlar inte är kuperade men detta lopp bjöd på både långa nedförsbackar och i slutet rejäla uppförsbackar.

Utefter banan var det några olika arrangemang. Vid ett ställe var det någon som spela musik och sjöng och på ett annat var det ljusspel. Var några till saker som jag inte minns nu.

Min tanke innan loppet var bara att springa igenom med tanke på min bristande löpträning och träningsvärk i benen men när man väl står vid startlinjen och starten går då kommer jag alltid in i race mode och då är det bara prestationen som räknas.

Jag försökte att hålla en hög och jämn hastighet genom hela loppet. Snittpulsen hamnade på 90%. Från det att jag sprang ner i tunnel efter cirka 10 minuter så var pulsen hela tiden över 90% men en högsta notering på 97% vid målet. Var alltså rejält jobbigt!

Stockholm Tunnel Run 2017 - Citybanan - Målområdet

Efter loppet bröt en förkylning ut som höll mig borta från träningen i nästan två veckor. Min längsta frånvaro från träning på väldigt länge.

Jag sprang loppet med min GoPro så här nedan kan du se hela loppet från start till mål.

Nu ska jag försöka hålla igång löpningen lite i alla fall, fast fokus helt klart ligger på Vätternrundan. Ska försöka få in ett löppass på lunchen per vecka fram till den riktiga löpträningen tar fart efter Vätternrundan.

Det här inlägget postades i Stockholm Tunnel Run, Tävlingsrapport och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.