Tävlingsrapport – Tjurruset 2019

Tjurruset

I år sprang jag för andra gången Tjurruset. Senaste gången jag sprang loppet var 2013 vilket man kan läsa om i tidigare tävlingsrapport. Jag har även en film från det loppet på min YouTube-kanal, lägger även in filmen här nedan.

Jag tycker dessa loppet är väldigt roliga eftersom man inte kan jämföra med tidigare år eftersom platsen och banan skiljer sig åt varje gång. Då slipper man tidshetsen fast man ändå såklart vill prestera bra varje gång.

Jag startade i grupp 1 kl 12:30. Min som Oliver sprang Kalvruset innan så jag han kolla på det samt äta lite korv innan det var dags att börja byta om och värma upp. Det var lite kyligt i luften men när man väl är igång är det ingen fara.

Jag ställde mig ganska långt fram i startfållan men som vanligt så är det folk som tycker de är bättre än andra och ska tränga sig. Antingen genom att helt enkelt fylla på framifrån medan andra tränger sig fram. Speciellt irriterande då man sedan passerar en del av dem efter ganska kort tid i loppet.

Starten gick och tempot var ganska högt direkt, hade svårt att hitta en bra rytm på det ojämna underlaget. Kom sedan in i det efter några minuter.

Loppet var väldigt roligt med många olika hinder. Hade inga större problem tycker jag förutom på slutet då det var långa sträckor då man skulle gå i vassen som var väldigt lerig. Jag hade vanliga löparskor och de blev väldigt leriga både invändigt och utvändigt så jag halkade runt i skor en hel del vilket gjorde det svårare att springa. Även de första metrarna varje gång man när kom ut ut leran var det väldigt svårt att få grepp. De som hade trailskor hade en enorm fördel genom hela loppet.

Jag kom i alla fall in i mål efter 1:03:31 på plats 182 av 1337 deltagare vilket jag är väldigt nöjd med.

Det här inlägget postades i Tävlingar, Tävlingsrapport, Tjur Ruset. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.