Tävlingsrapport – Vansbrosimningen 2017

Årets Vansbrosimning var varken toppen eller botten. Hade tränat på bra men kände inte att jag fick ut det jag hade i kroppen. Gick i mål på 52 min vilket är min näst bästa tid men loppet var långt ifrån perfekt. Vi tar det från början.

Vansbrosimningen

Jag startade i startgrupp 4 och hade starttiden 10:39. Var vid starten cirka en timme innan. Såg Stephan Wilson stå och vänta ensam i närheten av toaletterna dit jag var på väg så jag gick förbi och bytte några ord med honom. Trevlig kille.

Jag vet sen tidigare lopp att jag har svårt att simma när det är tajt med andra simmare om jag inte får fritt vatten och kan köra mitt eget lopp så min taktik var att positionera mig långt till vänster för att få fritt vatten direkt i starten.

Jag hamnade ganska långt fram i startfållan och kom i vattnet hyfsat långt fram. Gick direkt vänster som planerat och fick fritt vatten. Så långt gick det enligt plan. Sedan svänger banan lite höger och då kom jag in bland alla andra simmare och där var det väldigt stökigt och jag tappade rytmen ett flertal gånger.

Försökte hålla mig i utkanten till vänster men de blev trångt även där till slut. Flera gånger simmade andra simmare på mig och jag navigerade väl inte i världsklass precis så kan inte påstå att jag simmade kortaste vägen mot mål.

Försökte ligga på så hårt jag kunde men tycker det är svårt att veta exakt hur hårt jag kan köra men ändå hålla hela vägen. Fast jag har simmat Vansbrosimningen sju gånger nu så känner jag att jag inte riktigt behärskar att avväga hur hårt jag vågar stå på.

Tror att till nästa gång ska jag försöka få till något längre pass i öppet vatten där jag får testa på att köra i tävlingsfart så jag hittar känslan. Tror även att jag ska anmäla mig till gruppen ”blå band-simmare” eller ”guldsimmare” så jag eventuellt slipper hetsen och kan göra mitt egna lopp. Får ta en funderar på vad som kan vara bäst.

Nu är det i alla fall full fokus på nästa gren som är löpning inför Lidingöloppet.

Det här inlägget postades i En svensk klassiker, Tävlingsrapport, Vansbrosimningen. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *