Tävlingsrapport – Vansbrosimningen 2019

Min semester detta år började med att vi åkte till Vansbro för Vansbrosimningen. Siktet var inställt på att simma under 50 minuter för första gången.

vansbrosimningen - logoMin start gick klockan 11:30 och vi kom till Vansbro i god tid för att hämta nummerlappar och ta oss till starten. Tidigare år så har jag alltid blivit lite stressad direkt när man kommer ner i vattnet. Tror det beror på att man inte riktigt är beredd på kylan. För att försöka komma till rätta med detta så tog jag på mig våtdräkten tidigt och gick bort dit man kunde värma upp. Var där ett tag och simmade fram och tillbaka och passade på att testa de nya glasögonen vi köpte. Jag hade nämligen glömt mina hemma. Det slutade ändå med att jag använda min frus för de satt bättre. Nackdelen var att de immade igen ganska snabbt.

Vansbrosimningen - vy mot målet

Vansbrosimningen - Starten för elitdamerna

När jag var klar med uppvärmningen så gick jag bort till starten och tog en plats långt fram. I år simmade jag i gruppen Guldsimmare, tror man måste ha simmat minst 7 gånger. Min förhoppning var att de flesta i denna grupp inte skulle vara så hetsiga så jag skulle kunna få friare vatten. Nu var det dags för uppvärmning och sedan fick man gå ner till starten.

Jag tror det underlättade mycket att faktiskt varit i vattnet för fick inte alls samma stressade känsla när jag gick i vattnet. Kom ganska långt ut till vänster i starten och hade lite svårt att navigera men när jag runt första svängen så hamnade jag ganska bra i alla fall.

Sedan simmade jag på, hade genomgående svårt med navigeringen. Dels på grund av att jag är ganska dålig på det och dels för att glasögonen immade igen så sikten var dålig. Hände väl egentligen inget speciellt under resten av loppet. Ett par gånger kom det ikapp någon som inte visade hänsyn och trängde sig i mellan mig och andra simmare fast det inte fanns plats. Men annars var det ganska lugnt i vattnet runt mig så taktiken fungerade väldigt bra. Vet inte vilken plats jag kom på i min startgrupp men var nog bland de snabbare.

När jag gick i mål kändes det som att jag gjort ett helt okej lopp, såklart jag har en hel del att förbättra vad gäller navigering, men när jag kollade tiden så visade den 53:58 vilket är fyra minuter långsammare än vad jag siktade på. Jag har alltså otroligt svårt att bedöma hastigheten jag simmar i. Nu är det både medström och motström som skiljer sig varje år som påverkar tiden också men jag behöver förbättra känslan till nästa år. Hur det ska gå till har jag ingen aning om, troligtvis simma mer. Dock svårt att få in simträning bland min övriga träning tyvärr och Vansbrosimningen är så liten del av En svensk klassiker så det prioriteras inte lika högt då tiden man kan tjäna är så liten jämfört med de andra grenarna. Får se vad jag kan hitta på tills nästa år.

Det här inlägget postades i En svensk klassiker, Tävlingar, Tävlingsrapport, Vansbrosimningen. Bokmärk permalänken.

1 svar på Tävlingsrapport – Vansbrosimningen 2019

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.