Teknikträning inför Vasaloppet

I söndags genomförde jag en teknikträning med David från EpiXCTäby konstsnöspår.

EpiXC

EpiXC

Hittills har jag lärt mig åka längdskidor främst genom att härma andra men förra året köpte jag även en DVD från Svenska skidförbundet som heter Teknikutveckling – längdskidor där de går igenom alla tekniker. I år köpte jag Längdskidåkning : en träningsguide inför Vasaloppet och andra långlopp som är skriven av Mattias Svahn och Heidi Wold. Båda dessa är bra till en viss gräns men jag insåg ganska snart att det är väldigt svårt eller rättare sagt omöjligt att få till en bra teknik själv bara genom att läsa hur man ska göra eller se hur andra gör. För att bli bättre och få till tekniken måste man få instruktioner direkt av någon som kan.

Av denna enkla anledning kontaktade jag EpiXC och bokade en teknikträning med David. Under cirka 1 timme och 30 minuter gick vi igenom stakning, diagonal samt stakning med frånspark. Efter varje övning vi gjorde kände jag direkt att det gav resultat. Fast jag tog i mindre åkte jag snabbare och spenderar alltså mindre energi.

I helgen åker jag upp till en kompis landställe där jag ska nöta in allt jag lärt mig så det kommer mer naturligt. Planen är att försöka hinna med en teknikträning till med David innan Vasaloppet för att slipa ytterligare på tekniken.

Nu är jag väldigt taggad och förväntansfull inför Vasaloppet. Målet är sub 7 och just nu känns det fullt möjligt!

Det här inlägget postades i Träning, Vasaloppet och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Teknikträning inför Vasaloppet

  1. Pingback: Härlig dag i skidspåret - Fredrik Malmgren

  2. Pingback: Anmäld till Vasaloppet Öppet Spår 2014 - Fredrik Malmgren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.