Testa din mobilsajt med ready.mobi

Jag har varit aktiv inom mobilbranschen ett flertal år nu, dels inom MobileMonday och dels på Squace. Hittills har jag inte skrivit så mycket om mobilbranschen eller om mobilutveckling så jag tänkte börja lite smått med det nu.

När man utvecklar för webben är det viktigt att man testar sina sajter för alla olika webbläsare som finns eftersom de beter sig lite olika. När man utvecklar sajter för mobiler är det samma sak. För att göra sin mobilsajt tillgänglig för så många mobilmodeller som möjligt är det viktigt att man följer alla de standarder och riktlinjer som finns. Ett företag som verkar för att mobilbranschen ska ta fart på allvar är dotMobi som har ett flertal sajter som handlar om mobilutveckling.

dotMobi compliance & mobileOK checker

dotMobi compliance & mobileOK checker

Företaget har utvecklat ett verktyg som heter ready.mobi som kan användas för att testa hur bra en sida, en bit kod eller en hel sajt lämpar sig för mobiler. Vill man testa hela sajten på en gång måste man vara registrerad på deras sajt. Verktyget testar mot W3C mobileOK, mot andra standarder och praxis inom mobilvärlden. När testet är klart får du en generell bedömning på en skala från noll till fem (där fem är bäst) men även en detaljerad rapport med förslag på förbättringar.

Om du utvecklar sajter för mobiler tycker jag absolut att du ska testa ready.mobi.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *