Tillbaka i löpträning efter skada och förkylning

Efter Vansbrosimningen har jag tränat på väldigt bra enligt ett träningsprogram från Aktivitus. Har verkligen känt att löpkapaciteten har stigit väldigt mycket. Dock gjorde detta flow att jag troligtvis tränade löpning lite för hårt alternativt för tätt mellan passen så jag drog på mig en skada i benet. Att gå gick hur bra som helst men springa funkade inte alls, kunde inte ta ett enda löpsteg då det kändes som knivar stacks in på varje sida av vänster vad. Borde nog ha blandat ut träningen med lite cykel eller annan alternativ träning. Utöver skadan drog jag på mig en förkylning som förlängde frånvaron med ytterligare ett par dagar.

Under förra veckan var jag hos naprapaten och körde stötvågor, nålar samt ”koppning”. Efter två sådana behandlingar kunde jag nu i veckan köra ett kortare pass i Ursvik vilket kändes helt okej, lite ringrostig och lite stel i vaden. Vilade några dagar till. Idag kändes allt bra så jag åkte till Lidingö och körde sista milen på Lidingöloppet. Gick ut lugnt men ökade sedan intensiteten för att testa både ben och form. Benet höll bra men känns som formen har dippat. Nu är det två veckor kvar så jag hoppas på att jag kan rädda upp formen lite. Gäller bara att spela korten lite smart nu.

Det här inlägget postades i En svensk klassiker, Lidingöloppet, Skador och sjukdomar, Träning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.