Träningen inför Lidingöloppet 2013 startade på allvar idag

Idag var det min första träning inriktad på Lidingöloppet 2013. Löpning är den gren i En Svensk Klassiker som jag har absolut svårast för. På något sätt vill inte min kropp löpa de 30 km som Lidingöloppet bjuder på. Mitt mål är ganska blygsamt ställt på 3 timmar vilket jag borde klara men efter cirka 20 km brukar min kropp lägga av och jag får kramp i båda benen.

Till detta år har jag tänkt att lägga upp träningen helt annorlunda mot var jag gjort tidigare år. I år har jag faktiskt köpt ett träningsprogram för Lidingöloppet från Marathon.se för just måltiden 3 timmar.

Träningsprogrammet startade för 8 veckor sedan men på grund av att jag kör En Svensk Klassiker har jag lagt all fokus på cykling samt simning så jag kunde inte starta programmet fören idag.

Men från och med idag är jag alltså igång med detta träningsprogram och på dagens schema stod det Koordinationslopp samt Bergmans backe. Två moment som är helt nya för mig vilket såklart bidrar till att det är lite extra kul att träna. Hoppas bara att detta träningsprogram ger önskad effekt också.

Träningsprogrammet är gratis för alla som vill ta del av det men vill man även få lite mer info så som instruktionsvideor som beskriver de olika momenten får man betala 349 kronor vilket jag alltså gjort. Har man förut inte gjort de moment som ingår i träningsprogrammen är det helt klart värt att lägga de pengarna.

Nu ska jag följa detta program slaviskt under resterande 12 veckor och i år ska jag under 3 timmar!

Det här inlägget postades i Lidingöloppet, Träning och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *