Tröskelintervaller på SkiErg, 2 st á 5000 meter

SkiErg

Idag kände jag mig äntligen frisk nog att börja träna enligt programmet jag fått från Aktivitus. Dagens pass blev tröskelintervaller på SkiErg, 2 st á 5000 meter. Målet var att hålla pulsen på 150-170 slag/min samt hålla 150-165 watt.

Jag började med 1000 meter uppvärmning för att sedan direkt övergå i den första intervallen på 5000 meter. Mellan intervallerna skulle jag ha 5 min vila.

Första bilden är intervall 1 och andra bilden är således intervall 2. Man ser tydligt att pulsen som är den röda grafen ökar konstant under samma belastning. Känslan var dock samma under hela intervallen så jag tror det beror på vätskeförlust och värme i rummet. Jag har en fläkt men den hjälpte nog inte tillräckligt.

Under andra intervallen försökte jag hålla nere pulsen så jag inte skulle gå över 170 slag/min så watten blev något lägre. Lite osäker på om det verkligen är rätt att göra så. Tror jag sett något stycke om detta i alla papper jag fått från Aktivitus. Får nog läsa på lite om detta tills nästa pass. Det kan vara så att upplevd belastning (Borg-skalan) och watten ska vara styrande då pulsen kan variera från dag till dag pga alla möjliga faktorer som tex temperaturen i rummet.

 

Tröskelpass 2x5000m - Intervall 1 - 2016-12-26

Tröskelpass 2x5000m - Intervall 2 - 2016-12-26

Känns toppen att vara igång. Nu gäller det bara att hålla sig frisk så jag kan träna på som jag vill. Med det sagt så är det nog dags att sova nu. Imorgon blir det troligtvis ett LSD-pass på 75 minuter.

Det här inlägget postades i Träningspass, Tröskelintervaller på SkiErg och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *