Två mil på Täby konstsnöspår idag

På förmiddagen var jag och en kompis på Täby konstsnöspår och körde ett pass. Två mil på 1.22h blev resultatet. Blev lagom för att sedan åka hem och duscha och äta lunch innan Tour de Ski började.

Mina styrkor och svagheter när det kommer till längdskidåkning är väldigt tydliga. När det kommer till stakning på plan mark eller svagt uppför så hade jag inga större problem att hänga med de snabbare åkarna på Täby. När det kommer till lite brantare uppför hänger jag hyfsat med men är helt slut när jag är uppe. I nedförsbackar är jag en katastrof!

Jag har aldrig gillar att köra nedför backar på längdskidor. Jobbar hårt med att få upp säkerheten så jag vågar släppa på. Som det är nu tappar jag väldigt mycket tid i nedförsbackar jämfört med de bättre åkarna.

De gånger jag kört Öppet spår går det lite bättre i backarna eftersom det då finns spår att stå i men när det är backar utan spår och underlaget blir isigt när många plogat upp vallar får jag mycket svårare. Precis så var det i Täby idag.

Men det är bara att nöta och utmana sig själv och hoppas att det en dag släpper. Imorgon bitti blir det troligtvis ytterligare ett pass i Täby.

Det här inlägget postades i Vasaloppet och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.