Uppföljning av mina mål för 2010

Så har ett nytt år passerat med rasande fart och det är dags att se hur det har gått med mina mål jag satta upp för 2010.

Mitt första mål var att utveckla fem nya sajter. Jag har utvecklat 4 egna sajter och ytterligare en sajt som det endast är lite design kvar på. Sedan finns det ett par sajter som jag har påbörjat men av olika anledningar pausat till förmån för andra projekt. Utöver mina egna projekt har jag även hjälpt ett par kompisar med deras sajter.
Resultat: Godkänt!

Det andra målet var att vidareutveckla befintliga sajter vilket jag till viss del gjort men absolut inte så mycket som det var tänkt. En sak jag lärt mig under året är att det är mycket roligare att komma på nya projekt och utveckla dessa än att underhålla och förvalta befintliga sajter.
Resultat: Ej godkänt!

Det tredje målet är det som har varit absolut roligast att jobba med. Målet handlade om att lära mig mer om WordPress. Under året har jag jobbat väldigt mycket med WordPress, både när det gäller att utveckla sajter men också med att utveckla plugins. De flesta sajter jag utvecklat är byggda med WordPress och de tre plugins jag utvecklat börjar närma sig totalt 1500 nedladdningar! Håll utkik, många fler plugins kommer.
Resultat: Godkänt!

Det fjärde och näst sista målet vara att lära mig mer om SEO. I alla projekt jag jobbat med har jag såklart hållit på med SEO-aktiviteter men för att bli riktigt bra måste man lägga ner betydligt mer tid än vad jag gjort. Jag kan grunderna men har fortfarande mycket kvar att lära.
Resultat: Ej godkänt!

Sista målet var att börja tjäna pengar på mina sajter. Mina sajter genererar mer inkomster nu men absolut inte så mycket som vissa har potential att göra.
Resultat: Ej godkänt!

Om man summerar alla målen ser man att jag endast klarat två av fem mål. Det beror delvis på att jag under året började jobba lite mer aktivt med min enskilda firma vilket såklart tog en hel del tid från mina egna projekt. Men ser jag på året som helhet känner jag mig väldigt nöjd då grunden för ett mycket bra 2011 är lagd.

Totalt resultat: Godkänt!

Nu ska jag sätta mig ner och fundera över vad jag vill uppnå för mål under 2011. Har du skrivit om dina mål får du gärna lämna en kommentar nedan. Alltid kul att få inspiration.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

1 svar på Uppföljning av mina mål för 2010

  1. Pingback: Summering av januari 2011 | Fredrik Malmgren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.