Uppladdningen inför Lidingöloppet 2012 har börjat

Min uppladdning kunde vara bättre. I ungefär två veckor har jag haft ont i höger knä. Förra veckans behandling hos jobbets naprapat gjorde dock undervärk och nu har jag endast en lite känning kvar. I morgon har jag ytterligare ett besök inbokat och hoppas då bli helt kvitt det onda tills lördag.

Inte nog med knät, i slutet av förra veckan kom även en förkylning krypande men det har varit värst på morgonen och kvällar. Tyvärr så kände jag av förkylningen även under dagen idag men med mycket vila så kanske det ger med sig…

Min uppladdning kommer alltså de två sista veckorna innan loppet bestå av vila och sjukdom samt skada vilket inte är optimalt. Nu när det endast är drygt tre dagar kvar tills loppet kommer jag i alla fall försöka ladda så bra jag kan vad gäller mat och andra energiprodukter.

Enervit

Mitt favoritmärke när det kommer till energiprodukter är Enervit. Har egentligen inte provat så många olika utan fastnade ganska direkt för Enervit. Mycket har nog att göra med att Enervit är den produkt som finns på de flesta loppen i En Svensk Klassiker. Dock använder Lidingöloppet inte dem som sportdryck vilket är väldigt synd då jag vet att magen klarar av den bra.

Enervit Magnesium Sport

Enervit Magnesium Sport

Jag brukar ha problem med kramp i vader och lår. Båda mina tidigare Lidingölopp har slutat i kramp i benen, både i vader och lår. Till detta år har jag börjat testa en produkt från Enervit som heter Magnesium Sport som jag druckit de sista dagarna innan mina lopp. Vet inte om det beror på att jag är bättre tränad eller om det faktiskt är så att den har bra effekt men jag har inte alls samma problem med kramp nu när jag använder denna inför lopp. Jag hade tänkt att Lidingöloppet skulle vara det slutgiltiga testet för om det faktiskt fungerar men nu är det så mycket annat som hindrar en bra prestation så jag kommer nog inte lägga så mycket vikt vid det. Tyvärr så är det väldigt svårt att hitta en butik som säljer Magnesium Sport. Jag köpte mina paket i mässtältet inför årets Vätternrunda. Jag har faktiskt inte sett produkten i någon butik som annars brukar sälja Enervit.

Sammanfattningsvis kan man säga att det inte ser så bra ut inför lördagens Lidingölopp men jag kämpar på!

Det här inlägget postades i Allmänt, Lidingöloppet och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.