Vasaloppet inför startgrupper även i Öppet Spår

Idag när jag anmälde mig till Öppet Spår fick man fylla i förväntad sluttid. Denna kommer sedan användas för att placera in åkarna i startgrupper, det blir alltså någon form av ”självseedning”. Det kommer finnas 7 startgrupper med ca 1500 åkare i varje och dessa kommer att starta med 10 minuters mellanrum.

Startled Starttid
1 07.00
2 07.10
3 07.20
4 07.30
5 07.40
6 07.50
7 08.00–08.30

Det kommer bli väldigt intressant att se hur den här nya processen kommer att fungera. Förhoppningsvis hamnar jag i första startgrupp men det är ca 1500 åkare i den så det gäller ändå att vara där tidigt för att ta plats antar jag. Tidsmål i Vasaloppet / Öppet spår är också lite vanskligt eftersom det beror till stor del på vilket före det är. Men jag antar att alla utgår från ”snabbaste tänkbara” före när man uppskattar sin sluttid.

En positiv sak detta kan medföra är att jag får möjlighet att åka med andra som åker i samma hastighet så man får draghjälp och möjlighet till lite vila. Tidigare år så har jag blivit ensam långa stunder under loppet och fått göra allt jobb själv. Man märker också direkt i starten att personer som starter långt fram inte nödvändigtvis är snabba vilket ställer till det lite på startgärdet och i första backen.

Jag tycker det är kul att Vasaloppet vågar sig på lite förändringar och detta kommer nog överlag vara positivt!

För er som väntar på en tävlingsrapport från årets Öppet spår så är den på väg, håll ut!

Det här inlägget postades i En svensk klassiker, Vasaloppet och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.